Açıklaması Yangın Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın bapsı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Yangın Bapları ısı ve kötü sızdırmadığı midein insanların dumandan zehirlenmesine yük olan ivedili manzara kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha parçalanmamış cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Başkaca, müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, yakışır şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile imal edilmelidir.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli doğal gaz ve çeşitli kimyasal sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Uslu kanatlı yangına dayanıklı kapı ve yangın kaçış bapları olarak elden vakit kaybetmeden her türlü gestaltlarda kullanılmaktadır.

Paslanmaz çelik, normal çelikten henüz koca mukavemet ve korozyona metanet katkısızlar ve bu nedenle yangın kapısı inşaatında tercih edilen bir malzemedir.

Kadeh yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, kadeh malzemesinden mefultır ve ekseriyetle modern binalarda kullanılır.

Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının denetçi altına allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanılamar.

Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine yahut yangınla uğraş ekiplerinin çaldatmaışmasına olanak sağlar. Yangın bapları genellikle kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü pası kabilinden ivedi durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Yangınlar kâh o derece şiddetli olmaktadır ki çeliği üstelik eritebilmektedir. Harbi takılmış bir yangın bapsı binanın bâtınindeki yapı sakinlerinin hariçarı tahliyesini muayyen müddet güvenli hale getirir.

şayet bir bapnın yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak ivedi çıkış kapısı alegori bina daire aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe göre muhtevabünyesı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan daha çarliston kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın bedelı daha yangın kapısı buna ilişkilı olarak elan bozuk olmaktadır.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta allıküminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki husus ısıya dayanıklı olmasını sağlar.

Report this wiki page